Klantenbeoordeling
(4.72/5.00)

Direct hulp nodig bij uw bestelling?

sc 0 0,00

 

Is de BTW van uw relatiegeschenken aftrekbaar?

Relatiegeschenken zijn erg leuk om te krijgen of om te geven aan uw medewerkers. Een veel gestelde vraag is of relatiegeschenken fiscaal aftrekbaar zijn van de belasting? Dit is helaas niet in alle gevallen zo. Een drempelwaarde bepaalt of u de BTW van uw relatiegeschenken kunt aftrekken.

Wat is de drempelwaarde?

De drempelwaarde (in 2019) is €227,- (excl. BTW) per ontvanger per boekjaar. Geeft u dus per medewerker meer dan €227,- uit in een boekjaar, dan mag u de BTW hiervan dus niet aftrekken. De drempelwaarde geldt niet alleen voor giften en relatiegeschenken, maar ook voor personeelsvoorzieningen. Giften en relatiegeschenken zijn meestal persoonlijk. Personeelsvoorzieningen zijn bijvoorbeeld een nieuwe dartbord, tafelvoetbaltafel of fitnessruimte. Het zijn dus zaken waar iedereen gebruik van kan maken.

Een voorbeeld:

Aan het einde van het jaar geeft u al uw medewerkers een kerstpakket t.w.v. €50,- (excl. BTW). Ook heeft u een leuk uitje verzorgd. De kosten hiervan zijn €150,- (excl. BTW) per medewerker. Eén iemand was 25 jaar in dienst bij u. U heeft deze persoon een mooi gegraveerde pen gegeven. Deze pen heeft u €30,- (excl. BTW) gekost. U komt hiermee op een totaalbedrag van €230, (excl. BTW) uit. U mag deze kosten dus NIET aftrekken van de belasting. 

Er zijn echter uitzonderingen:
Heeft u voor de helft van uw personeel, inclusief de jubilaris, bijvoorbeeld geen uitje georganiseerd? Dan mag u de BTW van deze kosten WEL van de belasting aftrekken, gezien deze onder de drempelwaarde per medewerker blijft.

Het is dus zaak om goed bij te houden wat alle kosten zijn voor uw relatiegeschenken, uitjes en personeelsvoorzieningen. Komen deze uit op maximaal €227,- (excl. BTW) per medewerker per boekjaar, dus mag u de BTW aftrekken van de belasting.

Bron: belastingdienst.nl

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het

bezoekersgedrag op onze website. Door verder te klikken op onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven op onze uitleg pagina.

deze melding sluiten