Gesloten i.v.m. Pinksteren

Op maandag 29 mei zijn wij gesloten i.v.m. Pinksteren. Vanaf dinsdag 30 mei zitten wij weer voor u klaar!

Klantenbeoordeling
(4.72/5.00)

Direct hulp nodig bij uw bestelling?

sc 0 0,00

 

Kabinet verhoogt vrije ruimte van de WKR

11 - 05 - 2020 | Wanneer u vaker relatiegeschenken heeft besteld, bent u waarschijnlijk al bekend met de WKR: de werkkostenregeling. In verband met de bijzondere omstandigheden waarin we ons bevinden, heeft het kabinet besloten de vrije ruimte van de WKR te verhogen. Goed nieuws, want dit betekent dat u meer ruimte heeft om uw werknemers onbelast een leuke attentie of een bedankje te sturen.

Verhoging van 1,7% naar 3%

Voorheen bestond de vrije ruimte van de WKR uit 1,7% over de eerste €400.000 van de fiscale loonsom. Bij een loonsom van bijvoorbeeld €400.000 zou dit dus betekenen dat u €6800 onbelast beschikbaar kunt stellen om uw werkgevers een waardering te geven. In verband met de coronacrisis, heeft het kabinet de vrije ruimte voor het jaar 2020 opgehoogd naar 3%. Dit betekent dus dat u bij een loonsom van €400.000 nu een belastingvrij budget van €12.000 heeft. Een mooi bedrag om te laten weten dat u uw hardwerkende werknemers op prijs stelt.

Wat valt er onder de vrije ruimte?

Wellicht bent u al bekend met de WKR, maar weet u ook wat wel en wat niet onder de vrije ruimte valt? Er zijn een aantal zaken die niet ten koste gaan van uw vrije ruimte. Denk hierbij aan abonnementen voor openbaar vervoer, maaltijden bij overwerk, koffie en thee op de werkplek of werkkleding. U houdt dus een groot onbelast bedrag over binnen uw vrije ruimte voor andere zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Een sportschoolabonnement
  • Een kerstpakket
  • Een jaarlijks personeelsuitje
  • Een fietsenplan
  • Het faciliteren van een goede thuiswerkplek
  • Het motiveren van uw werknemers door middel van een bedankje

Ook leuk om te weten: op uw eigen producten mag u uw personeel een korting geven van 20% met een maximum van €500 per jaar per werknemer.

Meer budget voor leuke attenties

Als expert in geschenken helpen we u natuurlijk graag bij het uitzoeken van een mooie attentie. Omdat het één het ander niet hoeft uit te sluiten, hebben wij veel leuke bedankjes die het thuiswerken net wat leuker en fijner maken. Denk bijvoorbeeld aan een luxe koptelefoon, een handig thuiswerkpakketje of wat lekkers voor bij de virtuele vrijdagmiddagborrel.


Wist u dat veel van onze bedankjes ook individueel te verzenden zijn? U levert de adressen aan en wij doen de rest. Wij zorgen ervoor dat uw werknemers de geschenkjes thuis ontvangen. Neem contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken, wij staan graag voor u klaar.  U kunt ons elke werkdag tussen 08.30u - 17.30u telefonisch bereiken via +31 570 544470, via onze chat of via ons mailadres info@budgetgift.nl

 Bron: belastingdienst.nl

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het

bezoekersgedrag op onze website. Door verder te klikken op onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven op onze uitleg pagina.

deze melding sluiten