Klantenbeoordeling
(4.72/5.00)

Direct hulp nodig bij uw bestelling?

sc 0 0,00

Verhoging tarieven thuiskopieheffing


De nieuwe tarieven thuiskopieheffing voor de periode 2018 tot 2020 zijn door de overheid gepresenteerd. Voor onze klanten betekent dit vanaf 1 januari een verhoging in de prijzen van USB sticks en zogenaamde ‘wearables’.


Gepubliceerd: 13-12-2017 16:30

De thuiskopieheffing is enkele jaren geleden in het leven geroepen om auteurs en artiesten te compenseren voor privé-kopieën van audio en videomateriaal. De achterliggende gedachte is dat artiesten inkomsten mislopen doordat personen muziek voor eigen gebruik kopiëren naar computer of smartphone, ook wearables met opslagmogelijkheid en USB sticks zullen vanaf 2018 belast gaan worden.

Vastgestelde tarieven

Op ons volledige assortiment USB-sticks en betaalbare wearables zal een thuiskopieheffing moeten worden afdragen aan de Stichting Thuiskopie. De tarieven zijn vastgesteld op €1,20 per stuk voor wearables en 60 cent per stuk voor USB-sticks.

Let op! Voor alle bestellingen waarbij de leverdatum (dus niet de besteldatum) na 31-12-2017 valt zijn wij verplicht de nieuwe tarieven thuiskopieheffing te berekenen.

Meer informatie thuiskopieheffing

Wat is een wearable?

Een wearable is een om de pols te dragen apparaat met intern geheugen of extern uit te breiden geheugen (geheugenkaart/opslagmedia ) waarmee audio- en/of audiovisueel materiaal opgeslagen en afgespeeld kan worden. Hieronder vallen bijvoorbeeld smartwatches en fitness trackers.

Wat zijn de overige tarieven en producten?

Categorie

Tarief

1.

Desktop/PC/notebook/server/mediacenter

€ 2,60

2.

Tablet

€ 2,60

3.

Smartphone/telefoon met MP3 functie

€ 4,70

4.

Portable audio/videospeler

€ 1,20

5.

Settopbox met harde schijf 

€ 3,80

6.

E-reader

€ 0,80

7.

Externe HDD/SSD

€ 0,60

8.

USB-stick

€ 0,60

9.

Wearables met opslagmogelijkheid

€ 1,20

Tabel 1: Thuiskopie tarieven per 1 januari 2018

Moeten bedrijven de heffing ook betalen?

Thuiskopieheffing is enkel van toepassing voor privépersonen, desondanks moeten bedrijven de heffing ook betalen. Dit komt omdat enkel bij de Stichting Thuiskopie geregistreerde bedrijven in aanmerking komen voor vrijstelling van de thuiskopievergoeding. Vrijstelling is mogelijk wanneer een bedrijf of organisatie zich registreert als Professioneel Gebruiker, deze kunnen achteraf restitutie aanvragen via de online portal van de Stichting Thuiskopie.

Bedrukte USB sticks met logo direct bestellen

Bij BudgetGift vindt u een enorm aanbod te bedrukken USB-sticks in eindeloos veel variaties en met alle gangbare opslagcapaciteiten. Zo is er altijd iets voor u bij, bekijk direct ons aanbod!

Bestel USB sticks

Nog vragen?

Heeft u na het lezen van onze blog nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Aarzel dan niet om uw vraag telefonisch of via de chat aan ons te stellen.

Meer informatie vindt u in dit PDF document.

 

 

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het

bezoekersgedrag op onze website. Door verder te klikken op onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven op onze uitleg pagina.

deze melding sluiten