Gesloten i.v.m. Pinksteren

Op maandag 29 mei zijn wij gesloten i.v.m. Pinksteren. Vanaf dinsdag 30 mei zitten wij weer voor u klaar!

Klantenbeoordeling
(4.72/5.00)

Direct hulp nodig bij uw bestelling?

sc 0 0,00

 

Verbod op plastic wegwerpartikelen

Vanaf 3 juli 2021 geldt er in de hele EU een verbod op single use plastics: plastic wegwerpartikelen, zoals bordjes, bestek en rietjes. Wat houdt het in, wat zijn de gevolgen en nog belangrijker: wat zijn de alternatieven? Dat leest u in dit blog.

Het verbod op wegwerpartikelen

De hoeveelheid zwerfafval en de zogeheten ‘plastic soep’ in de oceanen en op de stranden wordt elk jaar groter. De Europese Commissie schat dat maar liefst 70% (!) van de plastic soep uit plastic wegwerpartikelen, drank- en voedselverpakkingen van piepschuim, roer- en wattenstaafjes bestaat. Dat is zorgelijk en daarom heeft de EU besloten er wat aan te doen. Vanaf 3 juli 2021 wordt de verkoop van plastic wegwerpartikelen verboden.

Dit zal enorm positieve gevolgen hebben voor de natuur en het milieu, maar voor u en uw bedrijf kan het natuurlijk ook gevolgen hebben. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van plastic wegwerpartikelen tijdens evenementen, feestjes, in de personeelskantine of heeft u plastic wegwerpartikelen in uw assortiment? Na 3 juli 2021 mogen er geen plastic wegwerpartikelen meer verkocht worden. Producten die u op dat moment nog op voorraad heeft, mogen nog wel gebruikt worden.

Duurzame en herbruikbare alternatieven

Om u bij de overgang van wegwerpartikelen naar duurzame artikelen te helpen, hebben we een aantal alternatieven voor u op een rijtje gezet. Deze alternatieven gaan langer mee, zijn herbruikbaar én zijn te bedrukken met uw eigen logo of slogan. Zo zorgt u ook nog eens voor een stukje naamsbekendheid!

 

Wat dacht u bijvoorbeeld van een duurzaam besteksetje? Weg met de plastic lepels, messen en vorken! Deze set is gemaakt van duurzaam materiaal en geschikt voor meermalig gebruik. Zo geniet u extra van die gezellige picnic in het park! Was na afloop de bestekset met de hand af en gebruik het de volgende keer weer.

Ook een mooie duurzame oplossing: de metalen rietjes. Dit duurzame alternatief op de plastic rietjes wordt steeds populairder en drinkt toch net wat fijner dan de kartonnen alternatieven. De RVS rietjes worden geleverd met een schoonmaakborsteltje, dus over hygiëne hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Laat het rietje graveren met uw logo en u heeft een origineel en duurzame giveaway.

Hoewel ze officieel nog niet verboden zijn, nemen steeds meer supermarkten afscheid van de plastic groente- en fruitzakjes. Hiervoor in de plaats komen herbruikbare zakjes, die klanten zelf mee dienen te nemen. Daarom vindt u sinds kort ook katoenen groente- en fruitzakjes in het assortiment van BudgetGift.nl. Laat deze zakjes bedrukken met uw logo en zorg op die manier voor (duurzame) naamsbekendheid op de markt en in de supermarkt!

Bovenstaande is nog maar een kleine greep uit ons assortiment, bekijk via onderstaande knop ons gehele assortiment. 

Statiegeld op plastic flesjes

Naast het verbod op plastic wegwerpartikelen, introduceert de Nederlandse overheid per 1 juli 2021 een nieuw statiegeld beleid. Vanaf die dag wordt er ook op kleine plastic flesjes statiegeld ingevoerd. Per flesje onder de 1 liter wordt 15 cent statiegeld berekend. Voor flessen boven de 1 liter blijft dit 25 cent. Wist u dat wij ook waterflesjes van R-PET materiaal hebben? Deze flesjes zijn volledig gemaakt van gerecycled PET en worden bedrukt met CleanFlake labels, waardoor ze compleet (en makkelijker) te recyclen zijn. Het statiegeld zal vanaf 1 juli 2021 automatisch bij de prijs inbegrepen zitten. 

Duurzame, bedrukte artikelen goedkoop bestellen

In ons assortiment vindt u veel te bedrukken duurzame producten, tegen scherpe prijzen. Verantwoorde relatiegeschenken hoeven helemaal niet zo duur te zijn! Bekijk ons assortiment en bestel vandaag nog uw herbruikbare relatiegeschenken of giveaways. Vragen? Wij zitten voor u klaar. We zijn te bereiken via onze chat, via de mail op info@budgetgift.nl of via de telefoon op +31 (0)570 54 44 70. 

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het

bezoekersgedrag op onze website. Door verder te klikken op onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven op onze uitleg pagina.

deze melding sluiten