Klantenbeoordeling
(4.72/5.00)

Direct hulp nodig bij uw bestelling?

sc 0 0,00

Dé hype van 2017, Fidget Spinners!

Fidget Spinners, tot voor kort hadden wij hier nog nooit van gehoord. Nu is het dé rage van 2017 en zijn deze 'gadgets' niet aan te slepen. De Spinners komen in allerlei varianten en kleuren op de markt. Er staan zelfs al honderden filmpjes op YouTube waarbij trucjes worden gedaan en op welke manier je zelf zo'n Fidget Spinner kan maken.Waar komt deze rage vandaan?

De Fidget Spinners bestaan eigenlijk al ruim 20 jaar en waren bedoeld voor kinderen met concentratieproblemen of ADHD. Door met het draaiende speeltje te friemelen kan het kind zich beter concentreren. Catherine Hettinger uit Amerika was degene die het speeltje als eerst had ontworpen voor haar dochter als bezigheidstherapie. Ze heeft destijds ook patent aangevraagd voor de Spinner en werd in die tijd redelijk verkocht. Dit was in de tijd van de Tamagotchi, Furby, JoJo's, Flippo's en 'elastiekballen'. Dit speelgoed en deze 'ontspanningsgadgets' waren destijds erg populair waardoor het Fidget Spinner geen doorslaand succes werd. 

Fidget Cube

De McLachlan Brothers kwamen halverwege 2016 met de zogenaamde Fidget Cube op de markt. Een klein vierkant object met allerlei 'uitsteekstels' in verschillende vormen. Denk hierbij aan een bolletje, een tandwieltje, een plaatje en een schakelaar. De broers introduceerden deze Fidget Cube op de startup website Kickstarter.com en haalden hier bijna 6,5 miljoen dollar mee op. Met een uitgebreide uitleg en een intro filmpje hebben de broers laten zien waarvoor en wanneer dit product gebruikt kan worden. Dit was de voorloper van de Fidget Spinner.

Fidget CubeFidget Cube introFidget Cube alle zijdes

Fidget Spinner

Nadat het patent van Hettinger was verlopen werd het friemelspeeltje opnieuw geïntroduceerd in Amerika. Aan het eind van 2016 kwamen de Fidget Spinners ineens weer op in Amerika en werd de hype geboren. Het was het gesprek van de dag en in elke nieuwsuitzending werd dit artikel besproken. Zoals wel vaker werd, vlak nadat het in Amerika een grote was geworden, de Fidget Spinner vanaf begin 2017 ook in Europa een grote hype.

       

Is de Fidget Spinner goed of slecht voor de concentratie?

De vraag die nu vaak word gesteld, zowel in Amerika als in Europa is: 'Zijn deze speeltjes juist goed of slecht voor de concentratie van de kinderen?'

Het antwoord hierop is niet 1,2,3 te geven. Zoals eerder vertelt is uit onderzoek gebleken dat kinderen met ADHD en met concentratieproblemen gebaat zijn bij een speeltje waar ze mee kunnen friemelen zodat ze de concentratie bij het juiste kunnen houden. Het klikken of draaien met een pen, het wiebelen met een stoel of het vouwen van papiertjes moet door de Fidget Spinner tot de verleden tijd behoren.

Nu ook kinderen zonder ADHD of concentratieproblemen, de Fidget Spinners hebben en meenemen naar school etc. wordt de gadget meer als speelgoed gebruikt in plaats van een concentratieverhogend hulpmiddel. Dit is dan ook de reden dat er scholen zijn die het gebruik van de Fidget Spinner in de klas verbieden. Maar er zijn juist ook scholen die hierop inspelen en juist gebruik maken van de Fidget Spinner bij hun lesstof. Zo maken ze van de nood een deugd.  

Fidget Spinner op school

De Fidget Spinner als promotiemateriaal of relatiegeschenk

Ook wij verkopen de Fidget Spinner sinds kort en het leuke is dat die dan natuurlijk ook bedrukt kan worden! Dit kan door middel van een tampondruk of een doming. De Spinner wordt dan bedrukt op het midden waar je het artikel vastpakt met je duim/wijsvinger. Wij raden dan ook aan om gebruik te maken van een doming gezien de slijtage bij een tampondruk. Een ander voordeel is ook dat het dan full color bedrukt kan worden waardoor jouw boodschap nog beter uit de verf komt. Daarnaast zijn er zelfs mogelijkheden om de gehele Fidget Spinner full color te bedrukken!

Fidget Spinner Full Color    Fidget Spinner Doming     

Evenementen & doeleinden

De Fidget Spinners kunnen voor verschillende doeleinden en evenementen worden gebruikt. Een hype/rage duurt meestal slechts een paar maanden dus neem het er nu van. Neem als voorbeeld de afgelopen rage Pokémon Go. Dit kwam ook in de lente opzetten en het was bij het begin van de herfst weer ten einde op een aantal fanatiekelingen na.

Voorbeelden waarbij een Fidget Spinner als promotioneel geschenk gegeven kan worden zijn:

  • Eindexamens
  • (Tand)artsbezoeken
  • Wandelevenementen

En natuurlijk andere evenementen of activiteiten waarbij wachten en/of zenuwen veel voorkomt.

Bestel hier jouw Fidget Spinners

Fidget Spinners kleuren

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het

bezoekersgedrag op onze website. Door verder te klikken op onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven op onze uitleg pagina.

deze melding sluiten