Klantenbeoordeling
(4.72/5.00)

Direct hulp nodig bij uw bestelling?

sc 0 0,00

Bekijk alle blogs

Zelf een .JPG omzetten naar .EPS vector-bestand?

Regelmatig krijgen wij via onze website logo's binnen die aangeleverd worden als .JPG extensie. Hoewel dit kwalitatief vaak prachtige afbeeldingen zijn, van soms wel 5 of 6 MB groot, kunnen wij deze helaas niet bedrukken op onze relatiegeschenken. Reden hiervoor is dat een .JPG afbeelding bestaat uit pixels, terwijl wij zogeheten vector lijn-bestanden nodig hebben. Wij vragen daarom altijd om een .EPS vector bestand.

JPG en EPS bestand

Wat is een .eps of .ai bestand?

.eps en .ai zijn bestandsextensies voor vectorbestanden, .ai staat voor Adobe Illustrator, .eps staat voor Encapsulated Post Script

Deze bestanden zijn zogenaamde gevectoriseerde lijnbestanden. Het logo of de tekst is opgebouwd uit een aantal lijnen. Bij het inzoomen zult u merken dat het logo altijd even scherp blijft. Bij pixelbestanden zoals .jpg of .png is dit niet het geval.

Geen idee waar u de juiste .eps of .ai bestandsextensie van uw logo vandaan kunt halen? Het reclamebureau of de designer van het logo heeft dit benodigde bestand (bijna) altijd.

 

Een .JPG opslaan als .EPS? Niet doen!

Wanneer wij een .JPG ontvangen en aangeven dat dit bestand omgezet dient te worden naar een .EPS dan denken veel klanten dat het probleem opgelost is door 'even het .JPG logo op te slaan als .EPS'. Dit is echter niet de juiste oplossing, aangezien het dan een .EPS zal worden met een ingesloten .JPG afbeelding. Deze afbeelding blijft echter een pixelplaatje en wordt daarmee dus geen lijnbestand.

In het verleden boden wij onze klanten daarom vaak aan om het logo na te tekenen tegen geringe kosten, zodat ze in ieder geval de beschikking zouden hebben over een goed bruikbaar bestand om te drukken op relatiegeschenken en ander drukwerk. Dit is vaak nog steeds mogelijk, alleen bij het plaatsen van een order, afhankelijk van de kwaliteit van de pixelafbeelding. Er zijn intussen ook andere (online) alternatieven.

Gratis een .JPG converteren naar een .EPS

Er zijn diverse programma's in omloop op het internet waar tegen betaling een .JPG omgezet wordt naar een .EPS. Dit is natuurlijk een mooie oplossing als je zelf geen grafische kennis in huis hebt en toch een .EPS bestand nodig hebt. Echter, het resultaat van deze omzetting is in grote mate afhankelijk van de kwaliteit van het .JPG bestand. Over het algemeen geldt dat, hoe hoger de resolutie van de pixel-afbeelding is, hoe hoger ook de kwaliteit van het .EPS bestand zal zijn.

Vooraf weet je echter niet hoe het resultaat uit zal pakken en daarom is het handig dat er tegenwoordig een gratis websites zijn, bijvoorbeeld Autotracer.org.

Het enige wat je hier hoeft te doen is het .JPG bestand te uploaden waarna deze automatisch omgezet zal worden naar een vector bestand. De kwaliteit van dit vector bestand is afhankelijk van het logo en kwaliteit van het geuploade pixel bestand. 

Heb je zelf een grafisch programma zoals CorelDraw of Adobe Illustrator? Dan kan je door middel van een tool in de programma's CorelDraw of Illustrator zelf proberen het logo zo goed mogelijk om te zetten. Bekijk de tutorials hieronder om zelf jouw pixel afbeelding om te zetten naar een vector bestand door middel van de eerder genoemde grafische programma's. 

Niet tevreden over het resultaat? Geen nood!

Zoals we al aangaven is het resultaat van dergelijke programma's erg afhankelijk van de kwaliteit van het .JPG bestand. Mocht het resultaat minder strak zijn dan gewenst dan kun je natuurlijk altijd nog een beroep doen op onze grafische studio. Tegen geringe kosten of zelfs gratis, verzorgen we namelijk graag een prachtig en bruikbaar .EPS logo! De achterliggende gedachte is dan wel dat er bij ons een bestelling geplaatst wordt. 

Laat bestanden door ons omzetten

Geen tijd, kennis of zin om uit te zoeken hoe bestanden omgezet moeten worden? Zowel klanten als niet-klanten kunnen door onze professionele design studio een .JPG bestand om laten zetten naar een vectorbestand .EPS of .AI. Bij ons heeft u 100% garantie dat uw logo hierna geschikt is voor alle drukwerk. Uw bestanden kunt u gedurende 3 jaar onbeperkt bij ons opvragen!

Meer informatie Laat mijn logo vectoriseren 

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het

bezoekersgedrag op onze website. Door verder te klikken op onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven op onze uitleg pagina.

deze melding sluiten