Klantenbeoordeling
(4.72/5.00)

Direct hulp nodig bij uw bestelling?

sc 0 0,00

 

PMS kleuren, wat zijn dit?

Onze artikelen worden bedrukt in PMS (Pantone Matching System) kleuren. De PMS kleurnummers zijn universeel. Er zijn verschillende soorten PMS kleuren, afhankelijk van de ondergrond waarop de kleur gedrukt moet worden. PMS waaier

Verschil tussen coated en uncoated kleuren

Onze relatiegeschenken worden doorgaans bedrukt met PMS Coated kleuren. Dat zijn PMS kleuren met een ‘C’ er achter. ‘Coated’ kleuren worden gebruikt bij bedrukking op een gladde, niet absorberende ondergrond, zoals bijvoorbeeld kunststof of papier met een coating (glanslaag).

Uncoated kleuren worden gebruikt bij bedrukking op bijvoorbeeld papier zonder glanslaag, waardoor de inkt dus meer geabsorbeerd word door de ondergrond. Kortgezegd zit het verschil tussen ‘Coated’ en ‘Uncoated’ kleuren dus in het wel of niet absorberen van de ondergrond waarop de kleur gedrukt wordt.

Ondank het feit dat een 'C' en een 'U' kleur exact hetzelfde nummer hebben, kan het kleurverschil behoorlijk groot zijn. Let er dus goed op dat u de juiste kleurcode aanlevert!

Een ander aspect waar u altijd rekening mee moet houden is dat kleurweergave altijd per beeldscherm verschillend is. We raden u dan ook aan om altijd een PMS waaier / Pantone waaier te gebruiken om te zien of u de juiste PMS kleuren hanteert!

Meer vragen over PMS kleuren of het aanleveren van artwork? Bekijk onze FAQ of stuur uw vraag naar info@budgetgift.nl

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het

bezoekersgedrag op onze website. Door verder te klikken op onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven op onze uitleg pagina.

deze melding sluiten