Klantenbeoordeling
(5.00/5.00)

Direct hulp nodig bij uw bestelling?

sc 0 0,00

Lettercontouren & letterypes

Lettertypes

Wat zijn lettercontouren en waarom gebruiken we het? Om deze vragen te kunnen beantwoorden moeten we eerst iets meer weten over lettertypes. Niet op iedere computer staan dezelfde lettertypes (ook wel fonts genoemd) geïnstalleerd.
Als een bestand op computer A wordt opgemaakt in een bepaald lettertype en het bestand moet worden geopend op computer B, waar dat betreffende lettertype niet op staat, dan zet computer B de tekst automatisch om in een willekeurig, wel aanwezig lettertype. Met als gevolg dat een tekst er mogelijk heel anders uit komt te zien, dan de bedoeling is.


Lettercontouren

Om te voorkomen dat een tekst verandert in een ander lettertype, dient de tekst te worden omgezet naar zgn. lettercontouren, ook wel 'outlines' of 'krommen' genoemd. De letters worden dan niet meer door de computer gezien als tekst en zullen hun vorm niet verliezen.

Tekst in Coreldraw:

Lettercontouren in Coreldraw:

Tekst in Adobe Illustrator:

Lettercontouren in Adobe Illustrator:

Als de tekst eenmaal is omgezet naar contouren is het niet meer mogelijk om woorden te veranderen.
Wanneer wij het lettertype (font) van u weten, kunnen wij een tekst ook zelf typen en omzetten naar lettercontouren. We raden dan wel altijd aan om het gewenste lettertype (font) als bestand mee te sturen zodat we altijd de juiste hebben.

Op onze website maken wij, en derde partijen, gebruik van cookies. Dit, om de diverse functionaliteiten op deze website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het

bezoekersgedrag op onze website. Door verder te klikken op onze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven op onze uitleg pagina.

deze melding sluiten